Ullevaal Hageby eller Sinsen – Tanker over en runde med Monopol.

Jeg, Gunda og Hilde spilte en runde Monopol tidligere i dag da vårt område var full av pornografisk lettkledde menn og kvinner. Med andre ord var det umulig for oss som kristne å bevege oss utendørs. Derfor ble det to timer med brettspillet Monopol.

Under spillets gang gjorde jeg meg opp noen tanker om Ullevaal Hageby. Spesielt om krysset John Collets Alle og Jutulveien. I de to gatene bodde det mange herlige kristne mennesker da jeg bodde der. Kristne som lyste opp sine omgivelser med sin hellige tilstedeværelse og ånd. Ullevaal Hageby var et paradis i de dagene, full av salmesang.

Det er derfor jeg ikke helt forstår hvorfor Sinsen blir verdsatt mer i dette spillet enn Ullevaal Hageby. Sinsen har gjennom alle tider vært kjent som et homomafia ormebol der menn i høyhæla sko og falske attributter kunne påtreffes om ettermiddagene og kveldene.  Spesielt var Edvard Griegs Alle et homoseksuelt ormebol der det bodde få ærbare, kristne menn og kvinner. Det tok meg lang tid før jeg kunne lytte til musikken til Edvard Grieg igjen etter å ha forvillet meg inn i Edvard Griegs Alle en tirsdag ettermiddag for mange år siden.

Sodoma ble bare Sinsen kalt av oss som levde opp i Oslo. Jeg tror Sinsen fremdeles blir kalt Sodoma blandt gudfryktige kristne i Oslo.

Og da hjalp det ikke at jeg endte opp i skifteretten etter å ha besøkt Gunda sitt hotell i Sinsen. Eller Sodoma som er det rette navnet på Sinsen. Rett skal være rett.

Arne Breen for Smyrna Menighet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s